Titulinis Aktuali informacija Naujienos Prieš Kalėdas – šilumą taupanti „Mano BŪSTO“ dovana daugiabučiams
Naujiena

Artėjant Kalėdoms, burtų keliu parinktiems daugiabučiams Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Panevėžyje įmonė „Mano BŪSTAS“ padovanojo naują paslaugą „Smart Home“. Keturių namų gyventojai pirmieji išbandys išmanųjį sprendimą, kuris leidžia iki 15 procentų sumažinti sąskaitas už šildymą.

„Šaltuoju metų laiku didžiąją būsto išlaidų dalį sudaro išlaidos šilumos energijai, todėl jos švaistymo mažinimui nuolat skiriame ypatingą dėmesį. Šiandien daugiabučių gyventojams turime galimybę pasiūlyti praktišką energijos taupymo sprendimą, kuris įgalina išmaniai valdyti šilumos punktą ir užtikrinti efektyvesnį jo darbą“, – teigia Robertas Jasmontas, bendrovės „Mano BŪSTAS“ Pastatų energetinių resursų taupymo ir inovacijų grupės vadovas. Anot jo, šį sprendimą pirmiesiems namams bendrovė padovanojo, o visiems kitiems nauja paslauga atsipirks per pirmuosius metus. „Smart Home“ sprendimas yra siūlomas ne tik „Mano BŪSTO“ klientams, tačiau ir toms bendrijoms, kurioms ši bendrovė paslaugų neteikia. Pasak R. Jasmonto, išmanusis sprendimas didžiausią taupymą garantuoja tuose namuose, kuriuose šilumos punktai yra automatizuoti, tačiau gyventojai neturi galimybės individualiai reguliuoti patalpų temperatūros – butuose ant radiatorių nėra termoreguliatorių.

Parenka tinkamiausią temperatūrą

Kaip veikia „Smart Home“ sistema? Visų pirma skirtingose daugiabučio patalpose yra įrengiami belaidžiai temperatūros davikliai, kurie visą parą siunčia duomenis sistemai. Sistema užtikrina optimalų namo šilumos tiekimo valdymą, atsižvelgdama tiek į vidaus ir oro temperatūrą, tiek į papildomus energijos suvartojimo veiksnius, tokius kaip saulė ir vėjas. „Smart Home“ automatiškai koreguoja temperatūrą ir pagal orų prognozes. „Šildymo srautus visame name pradedame reguliuoti automatiškai. Pasitelkusi dirbtinio intelekto algoritmus, sistema operatyviai reaguoja į lauko ir vidaus temperatūrų pokyčius ir parenka tinkamiausią patalpų šildymą“, – pasakoja R. Jasmontas. Anot jo, „Smart Home“ aptarnaujantys darbuotojai nuotoliniu būdu mato faktinius ir istorinius sistemos veikimo parametrus ir per nuotolį administruoja sistemą.

Užkerta kelią avarijoms

„Tuo pačiu galime užtikrinti šilumos punkto įrenginių stebėjimą visą parą realiu laiku. Galime užkirsti kelią šilumos punkto sistemos avarijoms, rimtiems sistemos gedimams, operatyviai į juos reaguoti – užtikrinti nenutrūkstamą šilumos tiekimą name“, – sako R. Jasmontas.

Jo teigimu, inžinieriai, stebintys pastato šilumos energijos suvartojimą, taip pat teiks rekomendacijas, kaip dar efektyviau vartoti šilumą namuose. „Analogiškos sistemos jau pasiteisino komerciniuose pastatuose. Atėjo laikas išmanųjį sprendimą, kuris užkerta kelią šilumos švaistymui, diegti ir daugiabučiuose“, – teigia R. Jasmontas.

Kitos aktualijos

Naujiena
Poilsis ima viršų – daugiabučių gyventojai nebenori dirbti valytojais
„Mano BŪSTO“ duomenimis, didžioji dauguma daugiabučių gyventojų laiptinių valymą patiki specialistams. Šios paslaugos paklausa per pastarąjį...
Naujiena
Pasikinkę vėją „atšaukė“ 2000 skrydžių
Per pusmetį – 2215 tonų mažiau CO2. Toks kiekis kenksmingų dujų nepateko į aplinką dėl to,...
Naujiena
Ant daugiabučio stogo su „Mano BŪSTO“ pagalba įrengta saulės elektrinė
Žvėryno daugiabutis, įsikūręs Stirnų g. 27, tapo pirmuoju tarp kaimyninių namų, ant kurio stogo įrengta saulės...