Titulinis Aktuali informacija Naudinga informacija Radiniai kanalizacijoje pribloškia. Kas randama ir kiek tai kainuoja gyventojams?
Naudinga

Gyventojų turtą gelbėjanti „Mano BŪSTO“ avarinė tarnyba skaičiuoja, kad daugiau nei pusę namuose fiksuojamų avarijų nutinka nuotekų vamzdynuose. Tačiau dažna tokių avarijų priežastis – įvairiais daiktais užkimšti nuotekų vamzdžiai. Taigi, ko nederėtų nemesti į klozetą ir kas laukia elgiantis neatsakingai?

Įvairios statybinės atliekos, dažai, glaistas, vaikams skirtos sauskelnės, higieniniai paketai, įvairūs skudurai, o taip pat – agurkai, pomidorai, pasenę konservai ar net liemenėlės. Tokius radinius, kurie užkemša nuotekų vamzdynus ir sukelia avarijas, aptinka tvarkyti užsikimšusios kanalizacijos atvykę „Mano BŪSTO“ specialistai.

Dėl neatsakingumo arba nežinojimo, metant įvairias atliekas į kanalizaciją, įvyksta avarijos, kurių metu patvinsta daugiabučių rūsiai, neretai – ir butai, užpilami kaimynai.

Nuotekų avarijos ne tik nemalonios, bet ir brangiai kainuoja visiems namo gyventojams. Skaičiuojama, kad vien šių avarijų likvidavimo darbai, priklausomai nuo sudėtingumo, kainuoja nuo 100 iki 300 eurų. Maža to, ženkliai didesnius nuostolius lemia suniokotas gyventojų turtas.

Taigi, prieš metant įvairaus pobūdžio šiukšles į klozetą verta žinoti – joms vieta šiukšlių dėžėje arba atliekų konteineryje.

Kitos aktualijos

Naujiena
Gyventojams – dar daugiau žinių apie tai, kas vyksta jų name 
Jau gretai „Mano BŪSTO“ klientai įvairiais skaitmeniniais kanalais gaus visą informaciją apie jų daugiabučiuose planuojamus bei...
Naujiena
Poilsis ima viršų – daugiabučių gyventojai nebenori dirbti valytojais
„Mano BŪSTO“ duomenimis, didžioji dauguma daugiabučių gyventojų laiptinių valymą patiki specialistams. Šios paslaugos paklausa per pastarąjį...
Naujiena
Pasikinkę vėją „atšaukė“ 2000 skrydžių
Per pusmetį – 2215 tonų mažiau CO2. Toks kiekis kenksmingų dujų nepateko į aplinką dėl to,...