Titulinis Aktuali informacija Naudinga informacija „Mano BŪSTAS“ pataria: kada reikia keisti santechnines žarneles, kad išvengti avarijų?
Naudinga

Ar žinote, kad itin dažnai butai užliejami todėl, kad namuose trūko susidėvėjusi santechnikos prietaisų prijungimo žarnelė? Tačiau tokių avarijų ir neplanuotų nuostolių galite išvengti, jei laiku susirūpinsite pažeistų ar susidėvėjusių žarnelių pakeitimu. Taigi kada reiktų keisti lanksčiąsias žarneles ir kokias rinktis?

Trūkusios vandens žarnelės – klozetų, indaplovių, skalbyklių – grėsmę kelia tiek senos, tiek ir naujos statybos namuose. Ekspertai sutaria, kad žarneles, kurių susidėvėjimas ar pažeidimai tampa užliejimų priežastimi, tikrinti derėtų reguliariai ir profilaktiškai, nes jos nėra amžinos.

„Atkreipkite dėmesį, ar santechnikos žarnelė nėra surūdijusi, drėgstanti arba deformuota. Ar nepradėjo aižėti metalinis žarnelės šarvas? Jei pastebimi gumbai, ją reikėtų kuo skubiau pakeisti nauja. Žarnelė neturi būti sulankstyta ar stipriai įtempta“, – pasakoja daugiabučius administruojančios įmonės „Mano BŪSTAS“ atstovas Vidas Balbuckis.

Žarneles rekomenduojame keisti kas dvejus metus, tiesa, jų kokybė būna skirtinga. „Brangesnės, kokybiškesnės žarnelės gali tarnauti ilgus metus, o pigios, pagamintos iš nekokybiškų medžiagų, gali susidėvėti ir greičiau“, – teigia specialistas.

Taigi, siekiant sumažinti avarijos tikimybę, patariama rinktis žinomų gamintojų gaminius, kuriems suteikiama garantija. Maža to, įsigijus naują žarnelę, derėtų išsaugoti pirkimo čekius.

„Maišytuvams siūlome montuoti ne žarneles, o lanksčius vamzdelius, nes tai – ilgaamžis produktas“, – priduria V.Balbuckis.

Eksperto teigimu, dažniausiai būsto užliejimai įvyksta, kai gyventojų nėra namuose, todėl patariama prieš ilgesnes išvykas sustabdyti vandens tiekimą visiems prietaisams ir įrenginiams.

Žarnelių keitimo gyventojų butuose paslaugą savo klientams teikia ir „Mano BŪSTAS“.

Kitos aktualijos

Naujiena
Gyventojams – dar daugiau žinių apie tai, kas vyksta jų name 
Jau gretai „Mano BŪSTO“ klientai įvairiais skaitmeniniais kanalais gaus visą informaciją apie jų daugiabučiuose planuojamus bei...
Naujiena
Poilsis ima viršų – daugiabučių gyventojai nebenori dirbti valytojais
„Mano BŪSTO“ duomenimis, didžioji dauguma daugiabučių gyventojų laiptinių valymą patiki specialistams. Šios paslaugos paklausa per pastarąjį...
Naujiena
Pasikinkę vėją „atšaukė“ 2000 skrydžių
Per pusmetį – 2215 tonų mažiau CO2. Toks kiekis kenksmingų dujų nepateko į aplinką dėl to,...