Titulinis Aktuali informacija Naujienos „Mano BŪSTO“ klientams – žalioji elektra bendrojo naudojimo patalpų reikmėms
Naujiena

Visapusę daugiabučių namų priežiūrą vykdantis „Mano BŪSTAS“ namų bendrojo naudojimo patalpų reikmėms pradėjo pirkti vėjo jėgainėse gaminamą žaliąją elektros energiją. Toks sprendimas įmonės klientams leis vartoti tvarią energiją, padės taupyti ir suteiks galimybę paprasčiau atsiskaityti už bendrojo naudojimo elektrą.

Įmonė konkurso būdu atrinko ir penkerių metų sutartį sudarė su vėjo elektrinių parkus Anykščių rajone išvysčiusiomis bendrovėmis „Horreum“ ir „Ventus industria“. Pirmuoju etapu, kuris prasidėjo nuo birželio 1 dienos, žalioji energija pradėta tiekti daugiau nei pusei bendrovės klientų, o kiek vėliau ja bus aprūpinta didžioji dauguma įmonės prižiūrimų namų.

Laiptines apšvies, liftus kels vėjo pagaminta energija

„Nuo šiol mūsų administruojamuose daugiabučių bendrose erdvėse bus naudojama elektros energija, pagaminta Lietuvos vėjo. Kitaip sakant, klientų objektuose laiptines ar kitas bendrojo naudojimo patalpas apšvies, o liftus kels vėjas. Iš vėjo jėgainių parko penkerių metų laikotarpiu planuojame įsigyti ne mažiau nei 85 proc. metinio suvartojamos elektros energijos kiekio mūsų prižiūrimuose daugiabučiuose ir ji, priklausomai nuo oro sąlygų, sudarys didžiąją dalį tokioms reikmėms sunaudojamos elektros“, – teigia „Mano BŪSTO“ generalinis direktorius Mindaugas Genys.

Jo teigimu, paskelbus tiekėjo konkursą, Anykščių rajone esantis vėjo jėgainių parkas pateikė geriausią pasiūlymą, todėl su jais ir buvo sudaryta elektros tiekimo sutartis.

Nauda ir gamtai, ir gyventojams

M. Genio teigimu, elektros iš vėjo parko naudojimas užtikrins klientams šiek tiek mažesnes išlaidas, nes žalioji elektra kainuos mažiau nei iki šiol ir bus pigesnė už valstybės nustatytą visuomeninio elektros energijos tiekimo kainą.

Išlaidos už bendrųjų patalpų elektrą bus įtrauktos į bendrą mokėtiną sumą už suteiktas būsto priežiūros paslaugas, todėl bendrovės klientams nereikės mokėti už jas atskirai.

„Mano BŪSTO“ generalinis direktorius pabrėžė, kad perėjimas prie atsinaujinančios elektros energijos yra svarbus žingsnis įgyvendinant įmonės žaliąją strategiją. Pasirinkus naudoti žaliąją energiją, mažinama priklausomybė nuo neatsinaujinančių išteklių, taip prisidedama ir prie šalies tvarumo politikos.

„Pasirinkus žaliąją energiją, kasmet sutaupoma daugiau nei 6,2 tūkst. tonų CO2. Taip kiekvienas daugiabučio gyventojas gali prisidėti prie svarbių pokyčių mažinant klimato kaitos padarinius“, – sako M. Genys.

Kitos aktualijos

Naujiena
Gyventojams – dar daugiau žinių apie tai, kas vyksta jų name 
Jau gretai „Mano BŪSTO“ klientai įvairiais skaitmeniniais kanalais gaus visą informaciją apie jų daugiabučiuose planuojamus bei...
Naujiena
Poilsis ima viršų – daugiabučių gyventojai nebenori dirbti valytojais
„Mano BŪSTO“ duomenimis, didžioji dauguma daugiabučių gyventojų laiptinių valymą patiki specialistams. Šios paslaugos paklausa per pastarąjį...
Naujiena
Pasikinkę vėją „atšaukė“ 2000 skrydžių
Per pusmetį – 2215 tonų mažiau CO2. Toks kiekis kenksmingų dujų nepateko į aplinką dėl to,...