Titulinis Aktuali informacija Naudinga informacija Kokybiškai išvalyti laiptines galima ir be kibiro vandens
Naudinga

Daugiabučių namų laiptines valanti įmonė „Būsto aplinka“ pradėjo taikyti naują patalpų valymo būdą. Vietoj šlapių skudurų ir vandens kibirų, bendrovės specialistai paviršius pradėjo plauti vadinamosiomis mopomis – drėgnomis šluostėmis, kurios daug efektyviau pašalina purvą ir užtikrina švarą bei paviršių dezinfekciją.

Iki šiol daugiabučių namų laiptinės buvo valomos vadinamuoju šlapiuoju būdu. Valytojos patalpų paviršius plaudavo šlapiais skudurais, kuriuos vėliau namo rūsyje perplaudavo kibiruose ir naudodavo pakartotinai. Atsiradus naujoms technologijoms, toks valymo metodas tampa nebeefektyvus.

„Iki šiol gajus stereotipas, kad kokybiškai išvalyta laiptinė yra tada, kai po valymo ji būna šlapia. Kitaip sakant, gyventojai valymo kokybę vertina pagal tai, kiek ilgai būna šlapi paviršiai. Tačiau tobulėjant technologijoms, kokybiškai išvalyti bendrąsias patalpas galima ir be šlapio skuduro. Būtent tokią naujovę mes ir pradėjome taikyti – valome laiptines efektyviai, bet be vandens kibirų ir nepaliekant ilgai išliekančių šlapių paviršių“, – sako bendrovės „Būsto aplinka“ generalinis direktorius Karolis Gintaras Pūkas.

Nuo šiol valydamos daugiabučių namų laiptines valytojos pradeda naudoti specialias mopas – mikropluošto grindų šluostes, kurios geriau išvalo purvą ir efektyviau sugeria drėgmę. Valant paviršius šiomis šluostėmis sunaudojama žymiai mažiau vandens ir buitinės chemijos. Be to, dėka elektrostatinių savybių tokios šluostės ženkliai efektyviau surenka dulkes ir nešvarumus. Tačiau svarbiausia, kad po tokio valymo laiptinių grindys jau po keleto minučių būna sausos ir paruoštos naudojimui.

„Ten, kur jau pradėjome taikyti tokį valymo metodą, teko girdėti gyventojų pastabas, esą laiptinės nebuvo išvalytos, nes po valytojos apsilankymo žmonės nematė šlapių paviršių. Nuogąstaujančius dėl švaros noriu nuraminti – pamirškite šlapius paviršius. Kokybiškai ir efektyviai išvalyti laiptines galima ir be kibiro vandens. Tam valytojos naudoja drėgnas šluostes – kiekvienam aukštui po vieną atskirą“, – akcentavo K.Pūkas.

Anot įmonės atstovo, visos panaudotos šluostės naudojamos tik vieną kartą, o panaudojus – išplaunamos ir dezinfekuojamos specialiu, ekologišku, bakterijas ir virusus naikinančiu tirpalu. Tik atlikus šią procedūrą šluostės būna parengtos kartotiniam naudojimui.

Dar vienas svarbus akcentas – naudojant specialias šluostes laiptinių valymui sunaudojama mažiau vandens. Todėl išvalius paviršius su mikropluošto mopomis, po guminiais durų kilimėliais nebesikaupia drėgmė ir nesklinda blogas kvapas. Be to, vaikščioti ne šlapiais laiptais yra saugiau.

„Galbūt pasikartosiu, bet naujasis laiptinių valymo būdas su drėgnomis šluostėmis yra tikrai efektyvesnis. Jis ne vienus metus plačiai naudojamas užsienio šalyse, tad neabejoju, kad prigis ir Lietuvoje“, – teigė K.Pūkas.

Kitos aktualijos

Naujiena
Pasikinkę vėją „atšaukė“ 2000 skrydžių
Per pusmetį – 2215 tonų mažiau CO2. Toks kiekis kenksmingų dujų nepateko į aplinką dėl to,...
Naujiena
Prieš Kalėdas – šilumą taupanti „Mano BŪSTO“ dovana daugiabučiams
Artėjant Kalėdoms, burtų keliu parinktiems daugiabučiams Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Panevėžyje įmonė „Mano BŪSTAS“ padovanojo naują...
Ant daugiabučio stogo su „Mano BŪSTO“ pagalba įrengta saulės elektrinė
Žvėryno daugiabutis, įsikūręs Stirnų g. 27, tapo pirmuoju tarp kaimyninių namų, ant kurio stogo įrengta saulės...